E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
Havnegade 90 - 5000 Odense C - Telefon 66 15 90 43
< Afholdte arrangementer / Persondataloven/Persondata- forordningen – behandling i virksomheden

 

Persondataloven/Persondata- forordningen – behandling i virksomheden

Den 3. november 2016 Hotel Opus, Horsens
Den 8. november 2016 Hotel Park Inn, Copenhagen Airport

Begge dage fra 09:00 – 16:00

Forhistorien

Den gældende lov om behandling af personoplysninger har med visse ændringer været gældende siden 2000. Denne lov skal Danmark nu tilpasse Persondataforordningen, som EU-parlamentet og EU-rådet for få måneder siden blev enige om.

Problemet er, at der er nogle meget strenge krav i lovgivningen til, hvordan persondata skal takles – og reglerne er ”skal”… og ikke ”hvis du har lyst”.

Væsentlige bødesanktioner og håndfaste krav

Persondataforordningen indfører blandt andet væsentlige bødesanktioner over for virksomheder, der bryder loven.

De nye regler medfører, for eksempel at straffen for overtrædelser snart forøges til op til 4 % af virksomhedens årlige omsætning – hvor overtrædelser i Danmark hidtil ofte blot har medført en advarsel eller en bøde på max. 25.000 kr – Så den nye virkelighed skal tages yderst alvorligt i alle virksomheder.

Den nye forordning indfører bl.a. et håndfast krav om, at større virksomheder skal have en såkaldt DPO (Data Protection Officer), der er ansvarlig for beskyttelse af persondata i virksomheden. Hvis mellemstore og små virksomheder behandler persondata som en del af deres kerneforretning, gælder kravet også disse.

Dit udbytte

På dette grundkursus får du en bred indføring i de gældende regler og en god introduktion til Persondataforordningen og dermed mulighed for at vurdere, hvorledes din virksomhed skal indrette sig på de nye regler.

Du vil blive klædt på til at håndtere behandlingen af persondata i din virksomhed, og vil få praktisk råd og vejledning samt modtage diverse skabeloner og værktøjer til fri anvendelse i virksomheden.

Headlines

Dette kursus vil give dig et grundlæggende indblik i den digitale persondata-verdens betydning for din dagligdag i din virksomhed, herunder:

1. Hvad er persondata i det hele taget?
2. Den daglige kundebehandling: Hvad må man, og hvad må man ikke?
3. E-mails – hvad må man?
4. Cloud computing (at lægge persondata op i en sky, så som Google Drive og Dropbox)
5. Den registreredes rettigheder
6. Sondringen mellem følsomme og ikke-følsomme oplysninger.
7. Facebook
8. Cookies på hjemmesider: Find hoved og hale i det
9. Introduktion til den nye EU-persondataforordning
10. …og meget mere.

Målgruppe

Ansatte der arbejder med virksomhedens persondata, uanset om det er inden for registrering af kunder, personalekonsulenter, ledelsesopgaver, løn eller IT etc. Og naturligvis de ansvarlige ledere for databehandlingsopgaver.

Underviser

Brian Nygaard Oswald Cand.jur. tidligere advokat og specialiseret indenfor persondatalovgivningen.

Brian Nygaard Oswald har udgivet talrige artikler i f.eks. UfR og Advokaten og er forfatter til en række bøger, herunder Forældelses i Praksis. Efter i mere end 10 år at have arbejdet som advokat deponerede han sin bestalling i 2013 for primært at hellige sig sin store interesse for formidling og undervisning.

Brian Nygaard Oswald er en af Danmarks mest anvendte undervisere og han har en ganske særlig evne til at gøre kompliceret jura forståelig.

Pris

Pris pr deltager er kr. 4.290,- ex moms. Der vil være morgenmad, frokost og andre forfriskninger. Med nyhedsmailrabat er prisen pr. deltager kr. 3861 ,- ex moms. – Læs mere om nyhedsmails fra Bizzkurser – klik her

Der gives 10 % personlig rabat (før moms) til dig, der er tilmeldt vores nyhedsmail. Gør det i forbindelse med tilmeldingen eller lige her.

Gå til top